Výrobci

Odběr novinek

Mezi úplně nejrozšířenější balení čajů určitě patří porcované čaje, které jsou baleny v praktických sáčcích, proto je jejich příprava velmi jednoduchá a rychlá. Porcované čaje můžete pít denně a jejich přípravou můžete pověřit i děti. Vyberte si podle chuti - ovocné, černé, bylinné, bílé nebo zelené čaje.

Porcované čaje jsou vhodné ...

Mezi úplně nejrozšířenější balení čajů určitě patří porcované čaje, které jsou baleny v praktických sáčcích, proto je jejich příprava velmi jednoduchá a rychlá. Porcované čaje můžete pít denně a jejich přípravou můžete pověřit i děti. Vyberte si podle chuti - ovocné, černé, bylinné, bílé nebo zelené čaje.

Porcované čaje jsou vhodné pro všechny lidi, kteří nemají zalíbení v čajovém rituálu přípravy sypaných čajů, nebo na to prostě jednoduše nemají čas. Porcované čaje jsou úplně nejlepší například do zaměstnání. Porcované čaje jsou prodávány v různých tvarech a velikostech nálevových sáčků. My nabízíme porcované čaje černé, porcované čaje zelené, porcované čaje ovocné, porcované čaje bylinné a porcované čaje červené.

Zobrazit

ČAJE PORCOVANÉ Počet produktů: 159

Podkategorie

  • ČAJE OVOCNÉ

    Ovocné čaje jsou stále mezi lidmi oblíbené. Ovocné čaje jsou vhodné zejména pro děti, protože na rozdíl do jiných druhů čajů neobsahují tein, ani kofein. Ovocné čaje nejsou z čajovníku. Jsou obvykle složeny z několika sušených složek. Často se jedná o ibišek, šípek, pomerančovou kůru nebo sušené jablko. Dále se k těmto složkám přidávají další příměsi podle požadované chuti. Ibišek obarvuje ovocné čaje růžovou až červenou barvou a nakyslou chutí. Pokud Vám právě tohle na ovocném čaji vadí, jsou také čaje bez příměsi ibišku, které nejsou nakyslé chuti a mají nažloutlou barvu.

    Vůbec nemusíte pít ovocné čaje jen jako teplý nápoj. Velkou výhodou je jejich výborná chuť i po vychlazení. A abyste se mohli příjemným ovocným čajem potěšit i v letních měsících, nabízíme Vám i ledové čaje značky Dilmah.

  • ČAJE ZELENÉ

    Zelený čaj je nazýván pravým čajem. Jako jediný čaj při zpracování neprochází oxidací (velmi často chybně uváděno jako fermentace). Zelený čaj se hodně pije zejména v Asii (Čína, Thajwan, Hong Kong, Japonsko, Korea). Svou oblibu si velmi rychle získává i na evropském kontinentě, kde dohání spotřebu černého čaje.

    Zelený čaj má velké množství blahodárných účinků na lidské zdraví. Zelený čaj dokonce obsahuje 6 000 různých látek. Ty se mohou za určitých podmínek podílet při prevenci Parkinsonově a Alzheimerově chorobě, rakoviny nebo sklerózy. Podle některých vědců může zelený čaj působit na snížení cholesterolu v krvi, na rychlejší metabolismus a spalování tuků. Zelený čaj může u některých jedinců zlepšit náladu a pocit duševní a psychické pohody. Některé účinky jsou ale často přeceňovány. Populární druhy zeleného čaje jsou především Gunpowder, Lung Ching, Sencha, Gyokuro, Young Hyson.

     

  • ČAJE BYLINKOVÉ

    Bylinkový čaj

    Jako bylinkové čaje se označují všechny nálevy z léčivých bylinek (kromě nálevů z čajovníku). Bylinkové čaje jsou oblíbené hlavně pro své léčivé účinky, přičemž platí, že co bylinka, to jiné léčivé účinky. Bylinkové čaje mají velmi široký záběr léčivých účinků. Bylinkové čaje mohou pomoci při nachlazení, zažívacích nebo urologických potížích, při únavě a podpoří také klidný spánek. Nabízíme Vám bylinkové čaje z nejrůznějších bylinek. Prohlédněte si naši nabídku a vyberte sičaj přesně na Vaše zdravotní potíže. Ochutnat můžete i namíchané bylinkové směsi.

  • ČAJE ČERNÉ

    Černý čaj je čaj, který prochází delší dobou fermentace než zelený čaj, oolong (polozelený čaj) nebo bílý čaj. Ale všechny tyto druhy čajů jsou vyráběny z lístků Camellia sinensis. Černý čaj má silnější vůni a chuť než ostatní méně fermentované čaje. Zatímco zelený čaj ztrácí svoji vůni během roku, černý čaj si udrží svoji vůni i po několik let. I když popularita zeleného čaje neustále roste, černý čaj i nadále zaujímá více než 90% čaje prodaného na Západě.

    Černý čaj byl úplně poprvé vyroben v Číně, a to až v polovině 17. století. Černý čaj se stal se velmi oblíbeným a to hlavně v Anglii, kde je podáván s mlékem. Černé čaje obsahují zdraví prospěšné antioxidanty, které prokazatelně snižují cholesterol v krvi a vysoký krevní tlak. Kromě toho má černý čaj zvýšený obsah kofeinu, takže může plnohodnotně nahradit konzumaci kávy. Naopak je ještě vhodnější, umí zlepšit náladu a svojí trpkostí srovná žaludeční problémy.

  • ČAJE ČERVENÉ

    Červený čaj ( Rooibos)

    Červený čaj ( Rooibos) je nápoj, připravovaný z keře čajovníkovec kapský z čeledi bobovitých. Už mnoho let je tento nápoj oblíbený v Jižní Africe, jeho popularita se rozšířila i do mnoha zemí celého světa. Čajovníkovec roste jen na velmi malém území v Cederbergu v provincii Západní Kapsko. Rostlina čajovníkovce se vysazuje v únoru až březnu. První sklizeň této rostliny je za půl roku. Pak se sbírá do vaků a drtí se. Listy procházejí fermentací a získávají výraznou červenohnědou barvu. Vyrábí se také nefermentovaný „zelený“ rooibos. V Jižní Africe je úplně běžné pít červený čaj (rooibos )spolu s mlékem a cukrem, ale v ostatních částech světa se obvykle podává bez těchto přísad. Červený čaj (rooibos) voní sladce (a to i bez přidání cukru) a mírně ořechově. Červený čaj (rooibos) se připravuje v podstatě stejně jako černý čaj s tím rozdílem, že vůně je vylepšená delším vařením. Připravený nápoj je červenohnědé barvy, což vysvětluje, proč se rooibosu někdy říká „červený čaj“.

    Červený čaj (rooibos) je velmi oblíbený v západních zemích, hlavně u zákazníků, kteří kladou důraz na zdravý životní styl, pro svůj velký obsah antioxidantů a minimální množství kofeinu. Někdy se červený čaj (rooibos) také míchá s různými přísadami a aromatickými bylinami.

     

     

  • ČAJE BÍLÉ

     Bílý čaj

    Bílý čaj má největší množství zdraví prospěšných látek, velmi jemnou a současně silnou chuť. Bílé čaje se vyrábí z pupenů a nejmladších listů čajovníku a to pouhým usušením. Tento druh čaje má velké množství superlativů. Více než u jiných druhů čajů je nutné věnovat pozornost teplotě vody, množství čaje, době louhování a naprosté čistotě čajového nádobí. Bílé čaje nabízí především jemnost, lehkost  s nádhernou škálou chutí, vůní a jemného aroma. Bílé čaje patří mezi nejjemnější čaje. Dříve byly tyto čaje tak vzácné a výjimečné, že je směli pít jen čínští císaři. Dnes jejich pozitiva postupně objevuje i západní svět a bílé čaje pomalu dohání v oblibě zelené čaje. Důvodem je jednak jeho jemná, lahodná chuť a současně blahodárné účinky na lidský organismus.

na stránku
Zobrazují se 1 – 18 z 159 položek

Novinky