Nové Káva RA HYGGE BIO mletá káva Peru Arabica REISHI 227g Zobrazit větší

Káva RA HYGGE BIO zrnková káva Peru Arabica REISHI 227g

Nové

Káva RA HYGGE BIO zrnková káva Peru Arabica REISHI 227g

Více informací

289 Kč

Více informací

Káva RA HYGGE BIO zrnková káva Peru Arabica REISHI 227g

100% BIO Arabika od drobných pěstitelů z Peru s dvojitým extraktem z medicinální houby Reishi (2%).

Středně pražená káva.

Chuť: Středně pražená káva s vyváženou jemnou chutí.

Doporučená příprava: Doporučujeme minimálně jednu vrchovatou lžičku kávy na jeden šálek. Tato káva je vhodná pro přípravu v kafetieru a filtru.

Síla pražení: Středně pražená káva.

Složení: BIO Arabika (98%), dvojitý extrakt z BIO reishi (2%) z toho 30% polysacharidů a 2% triterpenů. Suroviny nejsou geneticky modifikovány. Obsahuje betaglukany, které harmonizují imunitní systém a mají příznivé účinky na hladinu cholesterolu v krvi.

Obsah extraktu: 4540 mg/balení

Země původu: Peru (káva), Čína (reishi)

Nadmořská výška pěstování: vysokohorská káva (nad 1000 m. n. m.)

Doporučené denní dávkování: Maximálně 4 šálky denně.

Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Produkt není určen jako náhrada pestré stravy. Není vhodné pro kojící, těhotné ženy a děti.

  

* * *

Rå Hygge: BIO káva se sníženou aciditou

Dánská společnost Rå Hygge vznikla roku 2014 s jasným cílem vyvinout kombinaci vynikající kávy se surovinou, která by snížila její negativní účinky na lidský organismus. A tak vzniklo něco unikátního – spojení kávy a medicinálních hub.
Celý proces je velmi složitý a zdlouhavý. Pro tyto kávy je využívána pouze 100% BIO Arabika od drobných pěstitelů z Peru a Hondurasu. Kávová zrna se smíchají s extraktem z medicinálních hub, který je rozpustný ve vodě. Proces získání výtažku je velmi šetrný, a tak si houby zachovávají veškeré účinky

* * *

Proces získání dvojitého extraktu:

1. Každý typ sušené houby je skladován ve speciálním extrakčním zařízení.
2. Houby jsou rozděleny na kousky, aby byl průběh extrakce jednodušší.
3. Kousky hub se poté začnou máčet v extrakční nádrži v ethanolovém roztoku, který se zahřeje. Po zhruba 3 hodinách jde roztok do jiné nádrže přes filtrační systém.
4. Houbové zbytky jsou pokryty novou dávkou ethanolového roztoku pro sekundární extrakci a prochází stejným procesem. Druhý roztok je přemístěn do druhé extrakční nádrže.
5. Zbytky kousků zůstávají v hlavní extrakční nádrži, která čeká na extrakci vody.
6. Roztok ethanolu se potom zpracovává s tepelným odpařováním, následuje srážení vodou a koncentrovaná kapalina se testuje, aby se zajistilo, že splňuje požadavky.
7. Kapalina se pak suší ve vakuové komoře a proseje se. Extrakt se znovu zkontroluje, aby bylo zajištěno, že je splněn.
Extrakce vodou:
1. Kousky hub jsou zakryty a namočeny v přečištěné vodě v extrakční nádrži. Některé druhy vyžadují delší namáčení. Voda se zahřívá na 100°C po dobu několika hodin (v závislosti na druhu a množství hubového materiálu).
2. Poté se roztok napne a projde filtrací a do koncentračních nádrží, kde začne vařit. Odpařuje se jako koncentrát. Po dosažení potřebné úrovně koncentrace se roztok přemístí ke konečnému stupni koncentrace. Po testování se suší rozprašováním.
3. Oba extrakty se smíchají a provede se závěrečná kontrola, tentokrát se zkontrolují také aktivní složky (polysacharidy, triterpenoidy), aby se zajistilo, že finální produkt splňuje požadované specifikace (vždy nad, ale nikdy pod).

* * *

Medicinální houby a jejich pozitivní vliv na lidské zdraví je velmi známý a oblíbený především v čínské medicíně. Tento zvláštní druh hub se chová jako tzv. adaptogen a může asistovat při snižování stresové odezvy při konzumaci kofeinu a vedlejších efektů spojených s příjmem kofeinu jako je zvýšený srdeční tep, zvýšení hladiny adrenalinu a překyselení žaludku. Adaptogenní rostliny pomáhají tělu lépe se vypořádat se stresem, vyčerpáním a přepracováním.
Pro kávy Rå Hygge se využívají tři druhy medicinálních hub – velmi známá a oblíbená Reishi, Chaga a Lion’s Mana. Všechny tři druhy rostou na stromech a jsou v BIO kvalitě.

Reishi
Reishi, česky lesklokorka lesklá, je pravděpodobně nejznámější medicinální houbou a je využívána už po staletí pro své blahodárné účinky na lidské zdraví. Obsahuje asi 19% bílkovin, betaglukany, 18 základních aminokyselin, lektiny, nukleosidy, steroly (ergosterol, β-sitosterol, ganodosteron), alkaloidy, triterpenoidy, polysacharidy, mastné kyseliny (stearová, palmitová, behenová, linolenová, olejová), betain, glykogen, minerální látky (hořčík, zinek, mangan, germanium) a vitaminy (B1, B2, B6, B12, C, E). V Japonsku je dokonce houba reishi oficiálně uznávána jako lék proti rakovině. Zdroj: vyvazenezdravi.cz.

Spojením reishi a kávy se vyrovnává kofeinový účinek pro lidský organismus – energie se prodlužuje, naopak snižuje se acidita a nedochází tak k překyselení žaludku